JA T3 Framework

Fast. Flexible. Powerful

Kontakt

Bogmærker og føderationsteknologi

På internettet bruger vi alle bogmærker til at huske, hvor vi skal hen. Det er både nemt og bekvemt og letter vores færden rundt på internettet.

I systemer, hvor man bruger føderationslogin, er der imidlertid nogle særlige udfordringer. 

 
Som det kan ses på figuren, så er der en adskillelse mellem tjeneste og login. Det betyder, at loginsystemt skal have en information om, hvor man kom fra, da man ville logge ind. Denne oplysning er altid koblet med en session.

Som brugere laver vi instinktivt vores bogmærker der, hvor vi efterfølgende skal lave færrest klik. Så i stedet for at lave et bogmærke på tjenesten, så vil mange brugere lave deres bogmærker på loginsiden – det sparer jo et klik ...

Desværre vil dette give en fejl, når man prøver at tilgå sit bogmærke næste gang, da bogmærket refererer til en session, der ikke længere eksistererer.

Den eneste måde, dette problem kan undgås på, er ved information til brugerne og ved at lave lette linksamlinger.

En let linksamling er en føderationsbeskyttet hjemmeside/et system, hvor links er samlet for brugerne på logiske steder, fx inde i e-læringssystemer eller på intranettet. Her kan man lave et login via føderationen, hvorefter brugeren ikke mere skal logge ind. Den logiske samling af links gør, at det er uattraktivt for brugeren at lave seperate links, og hvis de endelig gør, så vil bogmærket være på servicen og ikke på login-funktionaliteten.

WAYF – Where Are You From
Asmussens Allé, bygning 305
2800 Kgs. Lyngby

www.wayf.dk
sekretariat@wayf.dk

line
You are here