JA T3 Framework

Fast. Flexible. Powerful

Kontakt

Fjernadgang til beskyttede materialer

I erkendelse af, at det er dyrt og upræcist at styre adgang til materialer alene via IP-baseret kontrol (se artiklen Business case vedrørende IP-adresse-administration i bibliotekssektoren), er en lang række forlag begyndt at koble adgangen op på føderationer via føderationsteknologi. Indtil føderationsteknologierne hænger sammen med et desktop-login (hvilket er undervejs), vil brugeren opleve, at der bliver et ekstra autentificeringslag. Brugeroplevelsen bliver dermed en smule ringere, men til gengæld er der mulighed for, at brugeren bliver geografisk uafhængig.

I screencast'et herunder (klik på linket nederst på siden) er det vist, hvordan et fødereret WAYF-login kan give adgang til biblioteksressourcer, der er bekyttet bag en proxyserver. Det er altså proxyserveren, som er tilsluttet WAYF, mens den traditionelle IP-adresse-baserede adgangskontrol fungerer som tidligere bag proxyserveren.

Således kan man på en let måde udvide adgangen til materialer, der er IP-beskyttede, og gradvist indfase rollebaseret adgangskontrol.

Screencast af adgang til UC Syd's biblioteksressourcer

WAYF – Where Are You From
Asmussens Allé, bygning 305
2800 Kgs. Lyngby

www.wayf.dk
sekretariat@wayf.dk

line
You are here