JA T3 Framework

Fast. Flexible. Powerful

Kontakt

Samtykke

At samtykke er at godkende

Når du samtykker i at oplysninger om dig må udleveres, godkender du juridisk at der sendes data om dig fra den institution du loggede ind hos, til den tjeneste du ønsker at tilgå. WAYF spørger dig om godkendelse (samtykke) på vegne af institutionen og giver dig mulighed for at trække tidligere samtykker tilbage.

Ifølge Persondataloven er et samtykke en personlig tilladelse til behandling af data efter bestemte forskrifter.

  • Du afgør selv med et samtykke om du vil lade WAYF sende oplysningerne til informationstjenesterne
  • Dit samtykke gælder i udgangspunktet kun dette ene besøg
  • Du kan lade WAYF huske hvilke tjenester du har givet samtykke til. Så skal du ikke give samtykke næste gang du bruger tjenesten.

Administration af samtykker

Hos WAYF kan du få overblik over hvem som modtager oplysninger om dig, hvilke oplysninger og til hvilket formål de overføres.

Forskellige tjenester modtager forskellige mængder oplysninger om dig – og altid mindst muligt i forhold til tjenestens formål. Herunder kan du se hvilke oplysninger din institution har overført til WAYF. Bemærk at det typisk kun er ret få oplysninger som udleveres til tjenesterne.

Når du klikker på linket samtykkeadministration, skal du vælge hvilken institution du kommer fra. Herefter logger du ind, hvorpå WAYF får overført opdaterede oplysninger om dig. På administrationssiden kan du trække tidligere samtykker tilbage. Bemærk at dét ikke betyder at oplysninger som tidligere er blevet overført, slettes – du sikrer dig blot mod at der i fremtiden overføres oplysninger til netop denne tjeneste igen. Samtykkeadministrationssiden viser dig samtlige tjenester som er tilsluttet WAYF, samt deres 'formål' – en beskrivelse af hvad tjenesten gør. Oplysningerne om dig som skal overføres for at du kan få adgang, er forhandlet af WAYF og tjenesten i forhold til dette formål – og oplysningerne om dig må ikke bruges til andre formål, ikke uden din tilladelse (nyt samtykke).

Hvilke rettigheder har jeg?

Det kan være svært at vide hvilke rettigheder man som borger har i forhold til den danske Persondatalov.

WAYF har lavet en letlæselig tolkning af Persondataloven.

WAYF – Where Are You From
Asmussens Allé, bygning 305
2800 Kgs. Lyngby

www.wayf.dk
sekretariat@wayf.dk

line
You are here