JA T3 Framework

Fast. Flexible. Powerful

Kontakt

Hvordan kommer en tjeneste med i Kalmar2?

WAYF og de andre nordiske landes eID-føderationer (norske FEIDE, finske HAKA og svenske SWAMID) er indbyrdes forbundet i den nordiske eID-interføderation, som hedder Kalmar2. Dette tekniske samarbejde gør det muligt for brugere fra hver enkelt føderation at få adgang til et udvalg af tjenester som er tilsluttet en af de andre føderationer.

Når en ny tjeneste tilsluttes WAYF, har brugere fra andre nordiske føderationer i udgangspunktet ikke adgang til at forsøge indlogning på tjenesten. Denne mulighed skal aktivt vælges til af tjenesteudbyderen (opt-in).

For at kunne give andre nordiske føderationers brugere adgang, skal udbyderen af en WAYF-tjeneste gøre fire ting:

  • indsætte og markere feltet Kalmar i tjenestens metadata hos WAYF, som redigeres via selvbetjeningssystemet JANUS;
  • programmere sin tjeneste til regelmæssigt at læse Kalmar2-metadata, som nærmere forklaret her;
  • programmere sin tjeneste til at kunne fortolke attributter med navneformatet URN:OID, som bruges i Kalmar-sammenhæng;
  • programmere sin tjeneste til at bruge Kalmar2's institutionsliste eller anden discovery service (man kan evt. udvikle sin egen).

Siden på https://www.kalmar2.org/kalmar2web/teknik.html byder på grafik til Kalmar2-login-knapper og oplyser om føderationens attributforhold og institutions-opslagstjeneste (discovery service). Kalmar2 ('Kalmarunionen') drives på grundlag af føderationens Memorandum of Understanding and Charter.

Hvis man driver en webtjeneste som er integreret med WAYF vha. SimpleSAMLphp, kan man hente inspiration til den tekniske integration med Kalmar2 i guiden her.

WAYF – Where Are You From
Asmussens Allé, bygning 305
2800 Kgs. Lyngby

www.wayf.dk
sekretariat@wayf.dk

line
You are here