JA T3 Framework

Fast. Flexible. Powerful

Kontakt

Nyheder

WAYF udvider sin arkitektur på ny softwareplatform

WAYF er i gang med at udvikle en ny software til håndtering af føderationens logintrafik på de centrale servere. Den nye platform forventes taget i brug i begyndelsen af april 2018.

Tjenesterudbydere og institutioner som deltager i WAYF, vil blive nærmere og direkte orienteret. Men i udgangspunktet bør de ikke behøve foretage sig noget, for deres interface mod WAYF ændres ikke – kun WAYFs backend bag interfacet.

WAYFs nye platform implementerer en hybrid imellem WAYFs nuværende "hub&spoke"-arkitektur (hvor tjenester og institutioner kun "ser" hinanden igennem WAYFs hub) og peer2peer- eller "mesh"-arkitekturen (hvor tjenester og institutioner "ser" hinanden direkte.) Det vil gøre det markant nemmere for tjenester som er tilsluttet WAYF, at modtage logins fra udenlandske institutioner i eduGAIN – samtidig med at de mange fordele bibeholdes ved at have en central hub, herunder den enkle tekniske tilslutning og muligheden for at oversætte mellem forskellige føderationsprotokoller.

Vores nye platform er skrevet i Go og bliver med sin langt mindre kodebase og langt enklere struktur markant lettere at vedligeholde end vores nuværende platform. Den testes systematisk og omhyggeligt, både på biblioteks- og på funktionsniveau, og vil før idriftsættelse blive penetrationstestet af tyske XML-sikkerhedseksperter. I sin implementering af SAML2-protokollen sigter WAYFs nye platform målrettet på Kantaras implementeringsprofil for interoperabilitet på tværs af føderationer.

WAYF holder erfamøde på DTU 9/11-2017

WAYF holder erfamøde på Danmarks Tekniske Universitet (DTU) torsdag den 9. november 2017 kl. 10-16.

Alle interesserede med tilknytning til tjenester og/eller institutioner er velkomne.

Dagsordenen udvikles her.

Vel mødt!

WAYF fylder 9 år i dag!

28. marts 2017 fejrer WAYF at det er ni år siden at systemet gik i produktion.

WAYF holder erfamøde på AAU 30/3-2017

WAYF holder erfamøde på Aalborg Universitet (AAU) torsdag den 30. marts 2017 kl. 10-16.

Alle interesserede med tilknytning til tjenester og/eller institutioner er velkomne.

Dagsordenen udvikles her.

Vel mødt!

WAYF nedlægger sit QA-miljø

WAYF nedlægger sit QA-miljø i dag. Herefter vil der kun være testmiljøet og produktionsmiljøet, og tilslutningsprocessen bliver enklere.

Opdateret betalingsmodel for WAYF

Se beskrivelsen af den opdaterede betalingsmodel her.

Nye institutioner på WAYF i Q4 af 2016

WAYF har i løbet af fjerde kvartal 2016 optaget tre nye institutioner i føderationen:

Brugere herfra har derfor nu mulighed for at tilgå WAYF-tilsluttede webtjenester direkte med deres institutions-login.

WAYF er flyttet til Lyngby

Sidst i september 2016 flyttede WAYF-sekretariat fra IT-Universitetet i København til Danmarks Tekniske Universitet i Lyngby. Her sidder WAYF-gruppen nu sammen med personalet bag de fleste andre DeIC -tjenester, i Bygning 305 på DTU.

WAYF holder erfamøde på RUC 6/10-2016

WAYF holder erfamøde på Roskilde Universitet (RUC) torsdag den 6. oktober kl. 10-16.

Alle interesserede med tilknytning til tjenester og/eller institutioner er velkomne.

Dagsordenen udvikles her.

Vel mødt!

WAYFs nye metadata lanceret i dag

WAYF har i dag idriftsat sine nye metadata og offentliggjort dem på https://metadata.wayf.dk/wayf-metadata.xml så tilsluttede tjenester og institutioner kan hente dem. Følg nyhederne om WAYFs metadataskift i maj 2016 på her (som RSS her).

Metadataskift udskydes

WAYF udskyder offentliggørelsen og idriftsættelsen af nye metadata, som ellers skulle være sket i dag. Vi forventer i stedet at være klar onsdag den 11. maj. Alle WAYF tjenesteudbydere og institutioner vil få mail så snart de nye WAYF-metadata er parat.

Nyheder om WAYFs metadataskift i maj 2016 kan følges her, også som RSS.

WAYF skifter metadata i maj 2016

WAYF skifter metadata i perioden 9.-30. maj 2016. Tilsluttede tjenester og institutioner skal indarbejde WAYFs nye metadata i deres setup i denne periode for fortsat at kunne fungere med WAYF efter periodens udløb. Alle relevante oplysninger meddeles her.

WAYF holder erfamøde på KU 31/5-2016

WAYF holder erfamøde på Københavns Universitet tirsdag den 31. maj kl. 10-16. Det sker som opfølgning på WAYFs succesrige erfamøde på Syddansk Universitet i november.

Alle interesserede med tilknytning til tjenester og/eller institutioner er velkomne.

Dagsordenen udvikles her.

Vel mødt!

KU skifter eduPersonPrincipalName 1. marts kl. 10

Den 1. marts 2016 kl. 10 får samtlige brugere fra Københavns Universitet (KU) nye værdier af eduPersonPrincipalName ("ePPN") og eduPersonTargetedID ("ePTID").

Webtjenester som identificerer sine brugere med ePPN eller ePTID fra WAYF, vil derfor ikke umiddelbart kunne genkende brugere fra KU efter dette tidspunkt.

Hvis det er forretningskritisk for tjenesteudbyderen at kunne genkende eksisterende KU-brugere på grundlag af ePPN, så kan WAYF i samarbejde med KU tilbyde at veksle tjenestens kendte KU-ePPN'er til de tilsvarende nye. Interesserede tjenesteudbydere skal kontakte Mikkel Hald i WAYF-sekretariatet for at aftale nærmere.

Det er desværre ikke muligt tilsvarende at få vekslet eksisterende ePTID-værdier fra KU til nye.

Berørte tjenesteudbydere kan kontakte Mikkel Hald i WAYF-sekretariatet hvis de har spørgsmål i forbindelse med KU's skifte af ePPN- og ePTID-værdier.

WAYF runder 15 mio. logins per løbende år

WAYF har her i november rundet 15 millioner logins per løbende år — hvilket er 50% mere end i november 2014. Statistikken kan ses her (vælg Ever by Running Year i komboboksen øverst på siden).

Internationalt samarbejde om identitet udnytter WAYF’s ekspertise

Læs DeICs artikel om emnet her.

Slutbrugere kan nu give WAYF feedback

Det er nu muligt for slutbrugere at give tilbagemelding til WAYF vedrørende brugeroplevelsen. Et feedback-link er tilføjet de sider som brugerne møder til daglig:

Maskinmesterskolen København med i WAYF

Maskinmesterskolen København (MSK) er netop blevet tilsluttet WAYF. Brugere herfra kan derfor nu tilgå WAYF-tilsluttede webtjenester med deres MSK-login.

WAYF holder erfamøde på SDU 23/11-2015

WAYF holder erfamøde på Syddansk Universitet mandag den 23. november kl. 10-15. Det sker som opfølgning på WAYFs succesrige erfamøde på Aarhus Universitet i maj.

Alle interesserede med tilknytning til tjenester og/eller institutioner er velkomne.

Dagsordenen udvikles her.

Vel mødt!

SIMAC ny institution på WAYF

Maskinmesterskolen i Svendborg, SIMAC, har primo august 2015 fuldført sin tilslutning til WAYF som identitetsudbyder. Studerende og ansatte ved skolen kan derfor nu tilgå tjenester med WAYF-login via deres SIMAC-konti.

WAYF – Where Are You From
Asmussens Allé, bygning 305
2800 Kgs. Lyngby

www.wayf.dk
sekretariat@wayf.dk

line
You are here