WAYF godt i gang med eIDAS

Med eIDAS-initiativet vil det med tiden blive muligt at tilgå elektroniske tjenester i andre EØS-lande med den offentlige digitale identitet som en borger eller virksomhed har i sit eget EØS-land. Eksempelvis at tilgå tyske tjenester med dansk NemID — eller danske tjenester med det tyske svar på NemID.

Teknisk set fungerer eIDAS sådan at hvert deltagende EØS-land opstiller og driver en formidlingstjeneste (en “gateway”, en server) som udveksler de digitale identiteter imellem landene hver gang brugere forsøger at tilgå tjenester på tværs af de indre grænser.

WAYF har nu gennemført en vellykket teknisk integration til en test­udgave af Danmarks eIDAS-gateway — som bestyres af Digitaliseringsstyrelsen med teknisk drift hos NNIT.

WAYFs integration med eIDAS sigter på at stille nationale elektroniske identiteter fra andre EØS-lande til rådighed for webtjenester som deltager i føderationen. Ét oplagt brugsscenarie er at man som borger i et andet EØS-land vil kunne tilgå danske studieadministrative systemer med det “NemID” som man har i hjemlandet.

Læs mere om eIDAS her.